Roning i kajak

Rønne Roklub har alt det, der skal til, for at gøre dig til en god kajakroer – Vi har kajakker og udstyr, så du kun behøver lidt sportstøj for at komme i gang. Samtidig giver vi dig en grundig uddannelse i teknik og sikkerhed.

Instruktører og uddannelse af nye roere
Der stilles store krav til kajakinstruktører. De skal opfylde fælleseuropæiske EPP (Euro Paddle Pass) mål, før de må uddanne nye roere. Klubben har flere kajakinstruktører, der har bestået disse uddannelser, samt instruktørhjælpere. Sammen og på skift uddanner de nye roere hvert år i april/maj måned. Instruktørerne står også for den årlige kajakprøve, alle medlemmer skal gennemføre ultimo juni. Kajakprøven indeholder en redningsøvelse med egenredning, makkerredning, bugsering, svømning med vandfyldt kajak samt 600 m svømning i havet med udstyr (dragt og redningsvest).
Efter endt uddannelse og aflagt prøve frigives man og kan herefter ro sammen med en instruktør eller erfaren roer, når det passer ind i døgnets lyse timer. Når du har roet 200 km på en sæson, bliver du opgraderet til erfaren roer og må ro alene – også uden for ”dagligt rofarvand”, som er mellem Arnager & Hasle. Læs uddybende regler for kajkroere her

Vinterhalvåret bruger vi til at holde formen ved lige i roergometeret og træner rulninger og redninger i Rønne svømmehal. En del ror også henover vinteren, så længe farvandet er isfrit. Der kan være mange flotte rodage om vinteren.

Yderligere info:

Kontakt vores kajakchef på kajakchef@roenneroklub.dk

Tilmelding:

Du kan tilmelde dig den kommende instruktion her