Roning i kajak

Rønne Roklub har alt det, der skal til, for at gøre dig til en god kajakroer – Vi har kajakker og udstyr, så du kun behøver lidt sportstøj for at komme i gang. Samtidig giver vi dig en grundig uddannelse i teknik og sikkerhed.

Klubrotider
I sommerhalvåret er der faste klubrodage man- og onsdag klokken 18:00 til mørkefaldsamt hver søndag kl. 9:00. Søndagen er helliget langtur med varme drikke og frokost undervejs og slutter ofte først ”hen på eftermiddagen”. Da vi har forskelligt roniveau, vil vi ofte dele op i 2 grupper, så der er plads til alle, begyndere, motionister og de erfarne, som vil ro hurtigt. Ofte tager vi vores kajaktrailer og kører andre steder hen og ror. Især østkysten er med sine flotte klippepartier og små havne en oplevelse – en lise for sjælen.
Erfarne roere må ro, når det passer dem.

Instruktører og uddannelse af nye roere
Der stilles store krav til kajakinstruktører. De skal opfylde fælleseuropæiske EPP mål og gennemføre barske optagelsesprøver, før de må uddanne nye roere. Klubben har 2 kajakinstruktører, der har bestået disse uddannelser, samt 2 instruktørhjælpere. Sammen og på skift uddanner de nye roere hvert år i april/maj måned. Instruktørerne står også for den årlige kajakprøve, alle medlemmer skal gennemføre primo juni. Kajakprøven indeholder en redningsøvelse med egenredning, makkerredning, bugsering, svømning med vandfyldt kajak samt 600 m svømning i havet med udstyr (dragt og redningsvest).
Efter endt uddannelse og aflagt prøve frigives man og kan herefter ro sammen med en instruktør eller erfaren roer, når det passer ind i døgnets lyse timer. Når du har roet 300 km på en sæson, bliver du opgraderet til erfaren roer og må ro alene – også uden for ”dagligt rofarvand”, som er mellem Arnager & Hasle. Læs uddybende regler for kajkroere her:

Klubaftener og kajak i vinterhalvåret
Hele året er der fast klubaften hver onsdag kl. 20:00 med kaffe/the og råhygge foran den varme brændeovn. Hen over sæsonen arrangeres forskellige aktiviteter som bl.a. vinsmagning, vandrerture, fællesspisning og grill, temaaftener om f.eks. GPS-brug, teknikviden, theaterture med mere. Som medlem har du selv stor indflydelse på aktiviteterne og det sociale liv i klubben – vi glæder os til at se dig!

Vinterhalvåret bruger vi til at holde formen ved lige i roergometeret og træner rulninger og redninger i Rønne svømmehal hver søndag. Enkelte ror dog videre, så længe farvandet er isfrit!

Vil du vide mere?
Kontakt vores kajakchef , som du finder på kontaktsiden…